Методичні рекомендації щодо розвитку STEM-освіти в 2022-2023 н. р.

 Методичні рекомендації щодо розвитку STEM-освіти в 2022-2023 н. р.

Методичні рекомендації щодо розвитку STEM-освіти в 2022-2023 н. р.

Дистанційний курс «Як спланувати STEM-проєкт»

Відділом STEM-освіти Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» розроблено методичні рекомендації щодо розвитку STEM-освіти у закладах загальної середньої та позашкільної освіти у 2022/2023 навчальному році. Ключові моменти документа:

  • Наказом МОН України від 12.07.2021 №795 надано гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» модельним навчальним програмам для базової середньої освіти, серед яких:
    • «SТEM. 5-6 класи (міжгалузевий інтегрований курс)» (авт. Бутурліна О.В., Артєм’єва О.Є.) – http://surl.li/cmxjg;
    • «Робототехніка. 5-6 класи» для закладів загальної середньої освіти (авт. Сокол І. М., Ченцов О. М.) – http://surl.li/cimkw.
  • Ідеї STEM-освіти реалізовано в інноваційному проєкті «Я – дослідник» для якісної природничо-математичної освіти школярів (http://yakistosviti.com.ua/uk/Proekt-IA-doslidnik), а також «Дослідник 2.0» (https://ja-doslidnik.com/). За вказаними посиланнями є розроблені матеріали для педагогів та учнів, а також умови приєднання до проєктів.
  • Практичну складову дистанційного STEM-навчання можна проводити в синхронному та асинхронному режимах. При цьому синхронний режим (онлайн-заняття) доцільно використати для консультацій, обговорень найбільш складних питань, проведення експериментів, лабораторних, практичних робіт.
  • Реалізація STEM-навчання здійснюється з використанням таких основних організаційних форм, як урок/заняття, проєкт, квест, хакатон та інші.
  • Підвищення мотивації учнівства до STEM-освіти забезпечується шляхом проведення позакласних і позашкільних заходів, конкурсів, фестивалів, вебквестів, літніх програм природничо-наукового та інженерно-технічного спрямування та багато іншого.

Завантажити повну версію документа: Лист ІМЗО

https://teach-hub.com/metodychni-rekomendatsii-stem-2022-2023/

Коментарі

Популярні публікації